انجمن های گفتگوی جامعه کاربران لینوکس استان یزد
02 فروردين 1389,ساعت 14:33:15 *
خوش آمدید، مهمان - لطفا برای ثبت نام اینجا و یا برای ورود اینجا را کلیک کنید.
آیا هنوز ایمیل فعال سازی حساب کاربری برای ما ارسال نشده است؟

لطفا برای ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید
اخبار: مشارکت کاربران در بروز رسانی وب سایت جامعه کاربران لینوکس استان یزد

فهرست   راهنمايي جستجو تقویم ورود عضويت  
صفحه: [1]
  چاپ صفحه  
نويسنده موضوع: تلخ و شیرین - یک تجربه  (دفعات بازدید: 578 بار)
lord.t
مدیر انجمن ها
کاربر حرفه ای
آفلاین آفلاین

جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 387

تشكر
-اهدا شده: 243
-دريافت شده: 236

« : 04 آذر 1387,ساعت 12:04:19 »

با سلام

جدیدا اینجانب بر روی یک فایل OpenOffice Base کار میکردم که به دلیل خاموش شدن ناگهانی فایل Corrupt شد و دیگه باز نمیشد.
البته به کمک فاروم OO موضوع مرتفع شد.

اما نکته ای که دیدم شاید بدرد تمام دوستان بخوره اینه که:
فایلهای Base به صورت Zip هستند. یعنی اگر شما مثلا اونرو با Unzip باز کنید میتونید محتواش رو ببینید.
تا اینجا مسئله ای نیست اما نکته ای که باید مورد توچه قرار بگیره اینه که فایلهای زیپ در حین پردازش آسیب پذیرترند. چرا که همین فرآیند زیپ و آنزیپ فایل رو در یک حالت نامتعادل قرار میده که در صورتیکه احیانا سیستم در وسط کار ریست بشه احتمال آسیب رسیدن به فایل زیاد خواهد بود.
بنابراین دوستانی که از OpenOffice Base استفاده میکنند حتما موضوع Manual Backup رو مورد توجه قرار بدهند.

موفق باشید

مشاهده كاربراني كه از این پست تشكر كرده اند:

SAEJ, RFN, SMS

براي اين پست, 3 كاربر تشكر كرده اند
« آخرين ويرايش: 17 بهمن 1387,ساعت 12:08:31 توسط lord.t » خارج شده است
lord.t
مدیر انجمن ها
کاربر حرفه ای
آفلاین آفلاین

تشكر

« پاسخ #1 : 17 بهمن 1387,ساعت 11:57:44 »

با سلام
البته این تجربه مربوط به اینجانب نیست، مربوط به شخصی است که هارد سیستمش به قول معروف پوکیده و تونسته برشگردونه..
نکات جالبی داره: http://www.linuxjournal.com/content/recovering-hard-drive-failure

ابزار دسترسی مستقیمش به هارد سیستم استفاده از cdهای Live و نصب بوده.
یک خلاصه از کارهایی که انجام داده اینه که:
ابتدا با نرم افزار testdisk تونسته که Partition table رو برگدونه
بعد از اونکه پارتیشنهاش مشخص شدند، سعی کرده تا با استفاده از fsck فایلهاش رو بگردونه. در حالت عادی که دستور رو اجرا کرده خطای پیدا نکردن SuperBlock ظاهر شده. بنابراین از این دستور استفاده کرده:  fsck -y -t ext2 -b 8192 /dev/sda3
دستور جالبیه، -y به معنی اینه که پاسخ تمام سوالات رو yes فرض کن
-t که نوع فایل سیستم رو براش مشخص کرده
و از همه مهمتر -b است که میگه به جای استفاده از Super block پیش فرض از این بلاکی که آدرسش رو داده استفاده کنه. حالا این آدرس چی هست و از کجا بدست اومده:::::؟ ای بلاک اصطلاحا backup Superblock  نام داره. بلاکی که توسط فایل سیستم ext2 به عنوان پشتیبان بر روی هارد قرار داره. متن زیر رو برای اینکه طریقه بدست اومدن اون و استفاده از این آبشن رو بهتر درک کنید ببینید:
-b superblock
    Instead of using the normal superblock, use an alternative superblock specified by superblock. This option is normally used when the primary superblock has been corrupted. The location of the backup superblock is dependent on the filesystem's blocksize. For filesystems with 1k blocksizes, a backup superblock can be found at block 8193; for filesystems with 2k blocksizes, at block 16384; and for 4k blocksizes, at block 32768.

بنابراین وجود این موضوع اهمیت فوق العاده ای در Recover کردن هارد داره. بعد از این لیست تمام فایلها رو در شاخه lost+founds موجود بوده اما به صورت شماره inode. بالاخره ایشان موفق شده کارش رو انجام بده.

درسهایی گرفته که خودش اینجوری بیان کرده:
اولا اینکه باید دیروز نسخه پشتیبان میگرفتم (خود ایشون میگه که اکثر ما به بهانه نداشتن وقت از زیر این کار در میرویم)
دوم اینکه داشتن مجموعه از Live CD ها و CDهای نصب میتونه در سرعت بخشیدن به حل موضوع کمک کنه..

خیلی جالب بود..

دوستان موفق باشید

مشاهده كاربراني كه از این پست تشكر كرده اند:

SMS, saatchi

براي اين پست, 2 كاربر تشكر كرده اند
« آخرين ويرايش: 17 بهمن 1387,ساعت 12:08:51 توسط lord.t » خارج شده است
SMS
کاربر دائمی
آنلاین آنلاین

تعداد ارسال: 800

تشكر
-اهدا شده: 287
-دريافت شده: 259

« پاسخ #2 : 17 بهمن 1387,ساعت 14:59:07 »

من فکر کنم اون بنده خدا خیلی قدیمی بوده چون هنوز از ext2 استفاده می کرده حالا مهندس شما بگید در صورتی که ما جدیدیا که از ext3 or reiserfs or XFS و ... استفاده می کنیم چطور باید از این روش استفاده کنیم من تا حالا خیلی این جور اتفاقا برام افتاده. ولی شنیدم به هیچ عنوان ext3 رو نمی شود ریکاور کرد...

شما من رو راهنمایی کنید. با تشکر
خارج شده است

یا مهدی ادرکنی

پایگاه تخصصی شبکه و وایرلس
www.iranwireless.ir
دوستان برای تقویت این پایگاه هم همکاری نمایند.
saatchi
مدیر انجمن ها
کاربر نیمه فعال
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 65

تشكر
-اهدا شده: 47
-دريافت شده: 31

« پاسخ #3 : 18 بهمن 1387,ساعت 03:44:16 »

سلام

من یک تجربه بسیار وحشتناک برام اتفاق افتاد.
حدود 3 سال پیش :

من داشتم رو سرور کار می کردم و باید فایلهای روی هاست یکی از خبرگزاری ها رو پاک میکردیم تا مجدداً نصب بشه. یکی از همکاران استان که رابط اون خبرگزاری بود هم کنار من نشسته بود. برای یک کار یک لحظه روی روت سوییچ کردم، در همون لحظه موبایلم زنگ خورد و من از پشت میز بلند شدم تا به تلفن جواب بدم. .......... وقتی برگشتم دیدم کانکشن DC شده. دوباره سعی کردم، Server Not Found داد! سعی کردم سایت رو باز کنم  sad پیغام Error 404 داد. یک لحظه همه بدنم یخ کرد  pissed-off.

این همکار ما برای اینکه به من کمک کنه، من که بلند شدم نشست پشت سیستم و سعی در اجرای عین دستوراتی کرد که من برای پاک کردن استفاده می کردم، کرد. (حتماً حدش زدید که چی شده بود):

rm img / -rf

حالا، هم خواستم این خاطره تلخ رو در این بخش گفته باشم و هم اینکه بگم که فایل سیستم ex3 هم قابل برگشت هست. ما اون وقت یک نرم افزار خریداری کردیم به قیمت 300$ و اکثر فایلهایی که لازم داشتیم، برگشت. نکته دیگه هم این بود که اون زمان Backup روی همون هارد گرفته میشد که از اون به بعد سرور Backup رو هم جدا کردیم.

خارج شده است
SMS
کاربر دائمی
آنلاین آنلاین

تعداد ارسال: 800

تشكر
-اهدا شده: 287
-دريافت شده: 259

« پاسخ #4 : 18 بهمن 1387,ساعت 13:08:44 »

نرم افزار رایگان نیست.

تازه منم یه خاطره تلختر بگم که دیگه برنگشت .

در حدود خردادماه سال جاری بود که من داشتم اطلاعات اضافی هارد سیستمم را پاک می کردم داشتم پوشه ی دسکتاپم را تمیز می کردم با دستور ctrl + right click mouse انتخاب می کردم چشمتان روز بد نبینه حواسم نبود قبل ار همه آنها روی پوشه بادگیرم (توزیع لینوکسی که ساختم به همراه تمامی منوال هایی که نوشته ویا از روی اینترنت به مدت ۱۰ ماه پیدا کرده بودم در ان بود) کلیک کرده بودم و در آخرم طبق معمول همیشه shift + delete کردم و در یک لحظه دیگر تمامی زندگی برایم تمام شد و ..... sad bulgy-eyes messed weep

البته منوال اصلی را در چند جا داشتم ولی بقیه منوال ها را ....

از آن به بعد دیگر سعی کردم shift + delete نکنم ...

حال اگر کسی برنامه ریکاوری برایم پیدا کند که بتوانم گذشته را باز خوانی کنم و ۱۰ ماه کارم برگردد ممنون می شوم.
خارج شده است

یا مهدی ادرکنی

پایگاه تخصصی شبکه و وایرلس
www.iranwireless.ir
دوستان برای تقویت این پایگاه هم همکاری نمایند.
lord.t
مدیر انجمن ها
کاربر حرفه ای
آفلاین آفلاین

تشكر

« پاسخ #5 : 16 شهريور 1388,ساعت 11:36:10 »

با سلام

با توجه به اینکه مشکلات هارددیسک معمولا یک دغدغه همیشگی است شاید مطالب موجود در این مقاله مفید واقع بشه
http://www.pcplus.co.uk/node/3108/

موفق باشید
خارج شده است
صفحه: [1]
  چاپ صفحه  

پرش به :