انجمن های گفتگوی جامعه کاربران لینوکس استان یزد
10 مرداد 1389,ساعت 10:11:36 *
خوش آمدید، مهمان - لطفا برای ثبت نام اینجا و یا برای ورود اینجا را کلیک کنید.
آیا هنوز ایمیل فعال سازی حساب کاربری برای ما ارسال نشده است؟

لطفا برای ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید
اخبار: لطفا برای استفاده بهتر از انجمن، ثبت نام کنید!

فهرست   راهنمايي جستجو تقویم ورود عضويت  
صفحه: [1]
  چاپ صفحه  
نويسنده موضوع: آشنایی با توابع درهم ساز (HASH)  (دفعات بازدید: 1735 بار)
SMS
کاربر دائمی
آنلاین آنلاین

جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 810

تشكر
-اهدا شده: 288
-دريافت شده: 261

« : 19 مرداد 1387,ساعت 12:20:54 »

توابع درهم ساز یا hash functions توابعی ریاضی هستند که وقتی از یک طرف متن اصلی (plian texr)  وارد شود در طرف دیگر یک رشته از حروف و اعداد بسته به نوع تابع خارج می شود. که معمولا ۵۴و۱۲۸ و ۲۴۴و۲۵۶و۳۸۴و ۵۱۲ بیت خروجی به ما می دهند. توابع درهمساز یک طرفه بوده و تقریبا هیچ گاه از خروجی به ورودی نمی توانیم رسید انواع توابع درهم ساز را می توان MD5 , SHA1,SHA244, SHA256,... را نام برد در لینوکس شما می توانید برای اطمینان از ارسال و دریافت اطلاعات از طریق شبکه و امنیت داده های خود با دستورات زیر حصول اطمینان کنید. لازم به توضیح است که اگر فقط یک بیت داده هم در ارسال اطلاعات خود خراب شود و درست به مقصد نرسد کل نتیجه خروجی از تابع در هم ساز عوض خواهد شد. (به همین خاطر است که اکثر سایت های دانلود کد خروجی از این توابع را هم در کنار فایل دانلود خود بر روی سایت قرار می دهند. ) برای مثال من با تابع در هم ساز sha1 فایلی را با عنوان yazdlug که درون آن Yazd linux users group است را در هم می کنم و خروجی که می بینید را به من می دهد 62fc93df4fd53642aec90c395558c8dda25f682d این خروجی ۱۲۸ بیتی است حال من حرف s کلمه users را بر می دارم و دوباره درم سازی می کنم نتیجه را مقایسه کنید 3e6301ae962decea41f377cdd7a3dae986c020c4 کل تابع تغییر کرد حالا اگر بخواهیم به خطای موردنظر در فایل دست یابیم باید ۲ به توان ۱۲۸ حالت مختلف را امتحان کینم که این در یک کامپیوتر شخصی پر سرعت چندین هزار سال طول خواهد کشید. حال در نظر بگیربد این فایل ۴ گیگابایت باشد. در این صورتی  فرد اگر بخواهد فایل را برسی کنید باید خداوند چندین میلیون سال به او عمر دهد smile-big
دستورات زیر در لینوکس خروجی درهم فایل ها و دایرکتوری های شما را نشان می دهد.
md5sum
sha1sum
sha224sum
  sha256sum
  sha384sum
  sha512sum

برای اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه کنند.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hash_function
http://en.wikipedia.org/wiki/Cryptographic_hash_function
دوستان در تکمیل این تاپیک اگر مواردی را کوتاهی نمودم حتما توضیح دهند.

مشاهده كاربراني كه از این پست تشكر كرده اند:

RFN, lord.t

براي اين پست, 2 كاربر تشكر كرده اند
« آخرين ويرايش: 19 مرداد 1387,ساعت 20:23:51 توسط sms » خارج شده است

یا مهدی ادرکنی

پایگاه تخصصی شبکه و وایرلس
www.iranwireless.ir
دوستان برای تقویت این پایگاه هم همکاری نمایند.
L0pht
مدیر انجمن ها
کاربر فعال
آفلاین آفلاین

جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 220

تشكر
-اهدا شده: 40
-دريافت شده: 120

Nothing [at] all

« پاسخ #1 : 24 مرداد 1387,ساعت 18:30:42 »

سلام
در ادامه پست خوب دوستمون sms عزیز اضافه می کنم :
کلا در حوزه مباحث رمزنگاری خیلی مطلب میشه عنوان کرد اما کلیات اون این چند خطی باشه که توضیح میدم:
رمزنگاری یک نظام یا الگوی ریاضی هست که براساس آون اطلاعات و مفاهیم آشکار و قابل فهم طبق یه روالی به اطلاعات نامفهوم مبدل میشه.
این اطلاعات گنگ توسط کسی که روال معکوس و پارامترهای لازم را میدونه فقط قابل برگشت هست و قرار نیست هیچ نکته ای در بطن الگوریتم رمزنگاری و روال معکوس اون یعنی رمزگشایی مخفی بمونه بنابراین در تمام رمزنگاری ها پارامتری داریم به نام ((کلید رمز)) که با تغییر اون ماهیت اون عبارت hash به نحوه غیر قابل پیش بینی تغییر می کنه همونطور که توی پست بالا می بینید.
میشه این پروسه رو به این شکل دید:
کد:
C=f(p,k)
p پیامی هست که باید رمزنگاری بشه. یا همون plaintext خودمون
k پارامتری هست که براساس اون مقدار اون عبارت گنگ یا hash ایجاد میشه که بهش میگیم
c هم که حاصل هست که انالیزیش اینجوره: p با کلید k و تابع f که کلید رمز هست مخلوط شده.: ciphertext
یه نکته هم بگم: رمزنگاری یا cryptography با encryption تفاوت چندانی نداره اما با encoding یا کدگذاری متفاوت هستا.
یه مثال هم بزنم که واضحتر باشه:
فرض کنید:  2 نفر باهم قرار میزارن که به جای کلمه پول بگن خیار و به جای پرداخت بگن خردکردن یک نوع کدگذاری انجام دادن که دیگه چیزی به نام هش نداریم.

یه سری هم روش های رمزنگاری مدرنتر هم :
DES
AES
IDEA
serpent
RC6
که من با این اخریه خیلی همیشه مشکل داشتم  smile-big.
مطلبی بود در خدمتیم.

مشاهده كاربراني كه از این پست تشكر كرده اند:

SMS, lord.t

براي اين پست, 2 كاربر تشكر كرده اند
« آخرين ويرايش: 24 مرداد 1387,ساعت 18:37:23 توسط L0pht » خارج شده است

Security Community
صفحه: [1]
  چاپ صفحه  

پرش به :