دوست گرامی،
اول یه نکته را روشن کنم، وقتی میگم با شرکتی بودن لاگ مخالفم به این معنی نیست که با شرکتهایی که کمک کردن مخالفم یا با شخصی که از شرکت اومده. من فقط و فقط با فعالیت شرکت در لاگ مخالفم.
در مورد سرعت رشد، فکر نکنید این اولین بار است که داره جلسات اینطوری شکل میگیره. کاش هیات موسس قبل از همه چیز یه نگاهی به سرنوشت جمعذهای تخصصی که آمدند و رفتند میانداخت.
در مورد انتقاد عمومی چرا فکر میکنید که انتقاد عمومی مشکل داره؟ همینطور که من دارم علنی انتقاد میکنم شما هم علنی جواب میدهید. هم من و همه بقیه نکات ابهاممون رفع میشه. وقتی باید نگران بود که بنا به مصلحتی که در ذهن داریم، شفافشدن مشکلساز باشه.
همه میودونند که برای انجام یه کاری باید هزینه بشه. اما این هیچوقت به این معنی نیست که شرکتها باید هزینه کنند. هزینه کردن شرکتها وقتی روی اصول و قواعد مشخص نباشه (که الان نیست چون اگه شرکت x بخواهد همکاری کنه نمیدونه چطور باید این کار را انجام بده و طبق چه شرایطی کمکش پذیرفته یا رد میشه) منجر به انحراف در تعیین اهداف میشه. کم یا زیاد.
وقتی ما هنوز توی این مفهوم شخص محور بودن مشکل داریم باید هم بترسیم که وای وای نکنه شرکتها بدشون بیاد و دیگه دور ما را خط بکشند. نکنه دیگه کسی کمک نکنه. لاگ باید اساس اعضایش زنده باشد. اگر اعضای لاگ به نتیچه رسیدند که این باید غیر از وقت از از جیبشون هم برای لاگ خرج کنند (که تجربه ما در اون یکی لاگ نشون داد این کار اتفاق میافته وقتی لاگ را از خودت بدونی) مشکل مالی نخواهید داشت. مهمترین نیاز لاگ یه جا هست برای نشستن که شکر خدا فراوونه.
من دیدگاه اون شخص را نمیدونم اما شاید دید اون از اینجا شکل گرفته است که زمانی بودجهای برای این کار تخصیص پیدا کرده بوده و سمینارهایی برگزار شد. اگر این برگزاری این سمینار و تخصیص بودجه در اون زمان به صورت شفاف و مشابه خیلی دیگه از پروژهها و کارها انجام میشد و نه به صورت توافقی و کدخدامنشی این مشکلات و این شبهها به وجود نمیآمد (این نکته ربطی به این که شرکت/گروهی که سمینارها را بد برگزار کردند یا بهترین افراد برای این کار بودند نداره. دوباره قاطی نشه. فقط روند کار شفاف نبوده که این ابهام ایجاد شده است) باید اعتقاد داشته باشیم که عملکرد شفاف مهمترین عامل در پایداری یک جمع انجمنی و از نیازهای فعالیت در این طور گروهها است. تا وقتی که شفافیت وجود نداشته باشه، این احساس تعلق توسط افراد ایجاد نخواهد شد. فرد میشه یه طرف و لاگ یه طرف. و هر نوع برداشتی امکان داره ایجاد بشه.
البته شاید بد نباشه که بدونید برداشت شخصی من هم هنوز با دلیلی که شرکتها دارن همکاری میکنند مثبت نیست ولی ترجیح میدم توضیحات اون را بزارم برای یکی دو ماه دیگه که ببینم در عمل چه اتفاقی میافته. اما در کل به این اعتقاد دارم که گربه راه رضای خدا موش نمیگیره. برداشت هم ممکنه مالی باشه و هم ممکنه اعتباری باشه. من هم با سوء استفاده شرکتها از اعتبار لاگ به شدت مخالفم و اگه یه روزی این مورد را علنی ببینم صریحا مخالفت میکنم.
یکی دیگه از تفاوت دبدگاههای من با شما بر میگرده به این که شما احساس میکنید که اگه شرکتی نباشه، لاگ تو کارش میمونه. و من میگم نه. لاگ و اعضای لاگ مشکلات خودشون را خودشون به بهترین نحو حل میکنند. و این شرکتها هستند که از همکاری با لاگ نفع میبرند. شما گفتید که شرکت دیبا فضای host را تامین کرده است. چرا شخص آقای ساعتچی این کار را نکرده است؟ چرا شخص دیگری از لاگ این کار را نکرده است؟ (شرکت دیبا خواست با آقای ساعتچی حساب میکنه نخواست رایگان در اختیار میزاره) اگر هم هیچ شخصی به صورت فردی امکان مالی این کار را نداره (که میدونم میدونید خیلی خیلی بعیده) به سادگی میشد از اعضا خواست که برای این کار کمک کنند. حتی هر کسی که یه اشتراک ADSL داشته باشه الان میتونه به سادگی یه Host راه بندازه و کار را انجام بده.
در مورد رایگیری دقیقا نظر من رایگیری بود. الان من نوعی نمیدونم کی به کیه و چه افرادی عضو هیات موسس هستند و کیا دارن تصمیم میگیرند و ... کارها هم فقط انجام داده میشود و قبل از انجامش هیچکی خبر نداره که کاری قراره اتفاق بیافته و از اعضای لاگ (که هنوز من نمیدونم عضو لاگ یعنی چه؟ با چه شرایطی من نوعی عضو لاگ تلقی میشم. با چه شرایطی من میتونم رای بدم و ...) چطور انتظار دارید لاگ را از آن خودمون بدونیم؟
در مورد آقای پورروستایی و مباحث جانبی، اگر زمانی برای صحبت آزاد بود ایشون هم مثل بقیه صحبت میکردند و مشکلی نبود. اما اختصاص وقت لاگ به ایشون از نظر من هیچ لزومی نداشت. مگه لاگ چه میخواد بکند که نیاز به حمایت بیرونی داشته باشد؟ این تفکر که هر کاری میخواهیم انجام بدهیم بدون حمایت دولت عملی نیست اشتباه بزرگی است. این حکومت است که به فعالیت انجمنها نیاز دارد. با این تفکر شما، چطور میشود انتظار داشت به سیاستهای آقای پورروستایی و کارگروه IT استانداری ایراد گرفت و انتقاد کرد و اعتراض؟ اگر پایه کار خود را با این فرض بسازیم که حمایت دولت موچب تقویت ماست باید لاجرم قبول کنیم که انتقاد از این حامی و از دست دادن این حامی موجب ضعیف شدنمان میشود و در نتیجه برای انتقاد کردن جرات و جسارت لازم را نخواهیم داشت. در جامعه مدنی، هر چه پیشرفتهتر باشد نقش انجمنها به عنوان Intersection و واسطه بین فرد فرد جامعه و حکومت پررنگتر میشود. ما که ادعای پیشرو بودن داریم، با دست خود بنیانی نگذاریم که نتیجه لاجرم آن بازگشت به زمان پیش از جامعه مدنی باشد.
یه نکته، اگر وبسایت برای لاگ (به معنی اعضای لاگ) است، هیچ کسی حق کم یا زیاد کردن امکانات به وبسایت لاگ را ندارد مگر با موافقت همه.
و ...
پ.ن. کسی منکر فعالیت شما و دوستان نیست دیدگاه من و شما با هم تفاوت دارد، همین.

لطفا برای استفاده بهتر از انجمن، ثبت نام کنید!

خارج شده است